Mika Sipura (mikasipura) wrote,
Mika Sipura
mikasipura

99 päivää kesään: päivä 54

Hairahduin taas lukemaan komeita sanoja uudesta koulusta. Mindfulnessia, tunne- ja tietoisuustaitoja, pelillistämistä ja muuta hienoa. Sitä mitä olen tehnyt aikojen alusta. Nyt olen siirtymässä seuraavaan vaiheeseen: päntätään yhä enemmän faktoja! Paikkoja, alueita ja eliöryhmiä. Ajattelu ei kiipeä, jalat eivät nouse maasta, ellei ole jotain mihin tarttua. Ajattelun on oltava tasapainossa. Koulun on oltava tasapainossa. Kutsun tätä balansuaaliseksi lähestymistavaksi. Saan sillä paljon some-tykkäyksiä.

Tänään hermoja ja aivoja, väestönkasvua, karttoja ja alueita, ja DNA:n rakennetta omin hyppysin askarrellen. Sitten Elinan, Jasmiinan ja Roosan kanssa Lähtelänojan penkereille. Tulkoot hulevesiä, sortukoot penger, mutta Lähtelänoja on puhdas. Kannatti tutkia itse. Molempien analyysivaakojen louhahtaminen laski tunnelmaa, mutta labran varustelu on nyt mallia ultra.

Lähtiessäni poikkesin Kokoomuksen vaalipaneelissa lukion aulassa. Muutaman minuutin aikana sana "työ" toistui kolmisen kymmentä kertaa. Ja se että "ihminen sais valita". Isäntänä toiminut Hjallis vaikutti jo vaaliväsyneeltä, ja minä haukottelin parvella hänelle tahtia. Kaikki vaalikoneet tyrkyttävät minulle pääosin RKP:n ehdokkaita, joten olen ajatellut luovuttaa stereotypioistani. Moni tuttu on jo kertonut äänestäneensä Carl Haglundia. Miksei? Minä kun tykkään siitä pakkoruotsistakin. Luulen että monen Kokoomuksen, Keskustan ja Vihreidenkin äänestäjien arvomaailma vastaa lähinnä RKP:tä, mutta kieli- ja kulttuurikysymys hiertää. Oikeisto-vasemmisto -jako on vanhentunut. Tarvittaisiin kai puoluekentälle se Ihmisten Puolue?

Tags: 99 päivää kesään, lukio, opettaminen, päiväkirja
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments