Mika Sipura (mikasipura) wrote,
Mika Sipura
mikasipura

99 päivää kesään: päivä 74 (6.5.2015)

Herätys 4.45. Vaatteet valmiina. Uusi kapsäkki valmiina. Kolme runkoa, viisi objektiivia ja pokkari ängetty kamerareppuun. Akut ladattu. Paperit tulostettu. Piipahdus työhuoneessa. Tietokoneen näppäimistön taustavalo palaa. Outoa. Yritän käynnistää koneen, mutta se ei onnistu. Kymmenisen sekuntia se vilkuttelee sinistä valoa. Toisella kertaa se ei tee enää sitäkään. Joku kovalevyistä lienee kosahtanut. Inhoan tällaisia tilanteita, joissa systeemi louhiintuu juuri silloin, kun sille ei voi tehdä mitään. Siirrän kapsakit pihalle, ja alan odottaa taksia. Teeret pulisevat. Käkikin kukkuu. Auto ja Keke saapuvat minuutin myöhässä.

Tunnin ajelun jälkeen Helikin on poimittu kyytiin, ja taksi on suhannut meidät Länsisatamaan. Aamiainen unisella Tallink Starilla maistuu pahalle. Appelsiinimehusta puuttuvat sekä appelsiini että mehu, ja jonkinlaisessa rasvaisessa pihvissä on pitkä blondin hius. Keke tarinoi kokemuksistaan Koffilla ja hautausmaalla, politiikasta ja susista. Kannella tuulee tanakasti, ja olen menettää takkini Suomenlahdelle. Takin taskussa on lompakko rahoineen ja kortteineen, pokkarikamera, Makapaka ja passi.

Satamassa odottaa yllättävän mukava kaksikerroksinen bussi ja kaksi kuljettajaa. Venäjää puhuvia virolaisia. Tai niin luulimme ensin. Myöhemmin paljastui, että he ovatkin liettuaa puhuvia liettualaisia. Siispä pakaasit bussin perään ja matkaan. Yritän impata baltialaista maisemaa. Omakotitalojen monimuotoisuus silmiinpistävää. Virolaisilla hietikoilla liian korkeita mäntyjä. Rannalla houkuttelevia dyynejä. Sisämaassa vehmasta. Pohjoisempana keltaisia laikkuja, kevätesikkoja. Etelämpänä keltaisia laineita, voikukkia. Paljon kattohaikaroita, naakkoja ja mustavariksia. Vähemmän variksia ja harakoita. Ahdistavan tasaista.

Hotelli Magnus tarjoaa sijan Kaunasissa. Yhden hengen hotellihuone parisängyllä on siunaus – voi olla kahden itsensä kanssa. Lyhyt pyrähdys kaupungilla, esirippujaan laskevassa ostoskekuksessa. Keke ei löydä kosher-viinejään. Puisto on sateen jäljiltä kauniin vihreä. Kuvissa ei. En jaksa odottaa viimeisiä kukkujia pizzeriasta. Laistan heti vastuullisesta valvojan tehtävästäni.

Tags: 99 päivää kesään, baltia, lukio, puola, päiväkirja
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments